De “Rás na mBan 2019” zoekt damesploegen uit België of Nederland om zich aan te sluiten bij de internationale ploegen die al ingeschreven zijn. De vrouwen ritten wedstrijd is vermaard als een van de beste Internationale koersen voor vrouwen ploegen!!
The revelation of the 2018 Ras and first-year junior Maeve Gallagher took the green jersey and progressed to become the Irish Junior Champ last week in Derry
De onthulling van de Ras van 2018, Eerste jaar junior Maeve Gallagher won de groene trui verleden jaar en werd vorige week Iers Junior Dames Kampioen in Derry
(Photo from the Ras na mban page)
http://www.rasnamban.com/about/contact-us/

ENTRIES FOR 2019 OPEN!

The 14th edition of Ireland’s premier women’s cycling event next September. For a fourth successive year, Rás na mBan is based in the beautiful medieval city of Kilkenny in Ireland’s Ancient East. Teams from all over the world have signalled their intention to pitch for success in the five-day, six-stage event won in fine style last year by Coralie Demay of Team Bretagne. As in 2018, the entry process for teams and riders has been streamlined using the Eventbrite online entry system. Team managers can add their specific team name to the system after which they, or team riders, can add up to five riders to the roster. Team officials are asked to ensure that they use the same team name for each rider added to the squad and avoid team duplication. Closing date for team entry is 14th August while rider names can be changed after entry and before the final rider confirmation date on September 2nd. The event is not open to individuals. It is for teams of five riders representing teams or clubs registered with national associations affiliated to the UCI, national teams, regional squads and composite teams. The 2018 running of Ireland’s premier women’s bike race was the biggest yet with 25 teams and 119 riders representing 21 nations on the start line in Kilkenny last September. Full details for entering Rás na mBan can be accessed here:  https://www.eventbrite.ie/e/ras-na-mban-2019-registration-59876778055

Trough the villages in rural Ireland
De koers rijdt door vele dorpen in de boerebuiten
(Photo sean Rowe)
http://www.rasnamban.com/event-info/race-rules-regulations/

De 14e editie van het belangrijkste dames koersen van Ierland in de maand van september. Voor een vierde opeenvolgende jaar is Rás na mBan gevestigd in de prachtige middeleeuwse stad Kilkenny in het oude oosten van Ierland. Teams van over de hele wereld hebben hun intentie uitgesproken om te pitchen voor succes in het vijfdaagse, zesstappenevenement dat vorig jaar in prima stijl werd gewonnen door Coralie Demay van Team Bretagne. Net als in 2018 is het deelnameproces voor teams en renners gestroomlijnd met het Eventbrite online-invoersysteem. Teammanagers kunnen hun specifieke teamnaam aan het systeem toevoegen, waarna zij of teamrijders maximaal vijf renners aan de selectie kunnen toevoegen. Team verandwoordelijken wordt gevraagd ervoor te zorgen dat ze dezelfde teamnaam gebruiken voor elke renner die aan het team is toegevoegd en teamduivatie te voorkomen. Sluitingsdatum voor het invoeren van het team is 14 augustus, terwijl de namen van de renners kunnen worden gewijzigd na binnenkomst en vóór de laatste bevestigingsdatum van de renner op 2 september. Het evenement staat niet open voor individuelen. Het is voor teams van vijf renners die teams of clubs vertegenwoordigen die zijn geregistreerd bij nationale verenigingen en die zijn aangesloten bij de UCI, nationale teams, regionale squadrons of samengestelde teams. De 2018 editie van de belangrijkste dames koers in Ierland was de grootste met 25 teams en 119 renners die 21 landen vertegenwoordigden aan de start in Kilkenny in september vorig jaar. Meer informatie over inschrijving van Rás na mBan vindt u hier: https://www.eventbrite.ie/e/ras-na-mban-2019-registration-59876778055 De organisatie zal proberen te helpen met sommige kosten aan de buitenlandse ploegen!

See https://www.visitkilkenny.ie/ for options to suit your team’s needs. Don’t leave accommodation booking until the last minute though. This region will still be busy with tourists in early September.
Kilkenny is a vibrant and very popular tourist destination with multiple visitor options ranging from four-star hotels to top quality self-catering accommodation.

(Photo Ras na mbann 2018)