All photos taken from the Sporza website including ones used for collage, info Wikipedia

Sad news for Greg Van Avermaet’s family with the death of grandfather Kamiel Buysse. The former pro-cyclist rider died at the age of 86.
Van Avermaet has golden cycling genes, both his grandfathers were deserving riders, just like his father Ronald Van Avermaet. We got to know the physical resemblance between Greg and Kamiel at Van Avermaet’s Olympic title in 2016.
Kamiel Buysse, born on July 8, 1934, was a professional cyclist from 1958 to 1964. In 1959 he rode the Tour de France with the national team with top 10 results. As a pro, he rode for some top teams such as Peugeot-BP, Wiels Flandria, Solo-Van Steenbergen, and Lamot-Libertas. He won 19 races including the Tour of Yugoslavia as an amateur, and 2 stages in the Pro Tour of Bulgaria in 1958 in his first pro year. He was so proud of his grandson Greg he told Sporza TV in 2016 when Greg became an Olympian Champ. On behalf of the Belgian Project and his followers, we offer our condolences to the Families Buyse and Van Avermaet. Rest in Peace Kamiel, rust in vrede

Triest nieuws voor de familie van Greg Van Avermaet met het overlijden van grootvader Kamiel Buysse. De voormalig profrenner overleed op 86-jarige leeftijd.
Van Avermaet heeft gouden wielergenen, zijn beide grootvaders waren verdienstelijke renners, net als zijn vader Ronald Van Avermaet.
Kamiel Buysse, geboren op 8 juli 1934, was profwielrenner van 1958 tot 1964. In 1959 reed hij met de nationale ploeg de Tour de France met top 10 resultaten. Als prof reed hij voor enkele topteams zoals Peugeot-BP, Wiels Flandria, Solo-Van Steenbergen en Lamot-Libertas. Hij won 19 races, waaronder de Ronde van Joegoslavië als amateur, en 2 etappes in de Pro Tour van Bulgarije in 1958 in zijn eerste profjaar. Hij was zo trots op zijn kleinzoon Greg dat hij in 2016 aan Sporza TV vertelde toen Greg Olympisch kampioen werd. Namens het Belgian Project en zijn volgers betuigen we onze condoleances aan de Families Buyse en Van Avermaet. Rust in vrede Kamiel, rust in vrede
(Foto Frankie Joos)