Sean here with his protigee Lance giving “hands on” training

I am currently looking after this very talented athlete here in Dubai. In all my years coaching I have never come across anyone with as much potential as this young lad or anyone as driven and committed at such a young age. I hope that you can consider him and give him the start that he needs. Please find below his letter of application. Kind regards, Sean McFadden

My name is Lance Andrew Lumanlan. I’m 16 years old.  I’m from the Philippines and been living in the UAE for the past 13 years. I started cycling at the age of 4. But started competing in races at the age of 14. I have a great passion for cycling and my ambition is to become a professional cyclist. My plans are to go to Europe and race in Ireland this year to race with the best juniors in the world. This would hopefully open some doors that could help me pursue my dreams of turning pro. I believe that I am a good all-rounder cyclist with good abilities on climbs and a decent time trial. I am a  very focused athlete, a good team player, a good listener, and can add value to the team. Within 2 years of cycling, I have been ranked as one of the best junior cyclists here in the UAE. I am confident that I am one of the best elite climbers here in the UAE. I weigh 52kg. My 20-minute power is 285W. In a span of 2 years, I was able to achieve 30 podiums with 18 wins. Most of my wins come from solo breakaways. I hold the segment (KOM) at Jebel Jais (The highest mountain in the UAE) – 1:09:29 (23.6km – 5.5% – 20.4km/h) I won the fastest course record (KOM) in Jebel Hafeet in December 2019 against the best elite cyclists in the UAE as a U15. My best 2 Laps ITT at Nad Al Sheba (18.3km) in 24:05 – (45.6km/h) as an U/16!!

Lance with his parents

I believe that with the right team, the right coaches, and the right people to mentor and support me I will be able to develop further and will help me achieve my dream. I also believe that my passion, drive, and motivation is what’s going to take me to the top level of the sport. I hope that you will consider me and give me the opportunity to prove myself and be part of your team. For more details and info please contact seanmcfadden247@gmail.com, yours in sport Lance Andrew Lumanlan

Nederlandse en Vlaamse vertaling of het verhaal hierboven:Eerst een woordje van zijn trainer and coach Sean mc Fadden (Ier uit Donegal en een vermaarde ex renner en Iron Man) “Ik zorg momenteel voor deze zeer getalenteerde atleet hier in Dubai. In al mijn jaren coaching ben ik nog nooit iemand tegengekomen met zoveel potentieel als deze jonge knaap of iemand zo gedreven en toegewijd op zo’n jonge leeftijd. Ik hoop dat je hem kunt overwegen en hem de start kunt geven die hij nodig heeft. Hieronder vindt u zijn sollicitatiebrief. Vriendelijke groeten, Sean McFadden

Mijn naam is Lance Andrew Lumanlan. Ik ben 16 jaar oud en eerste jaar junior in 2021. Ik kom origineel uit de Filippijnen maar nu al 13 jaar in de UAE. Ik ben begonnen met wielrennen toen ik 4 was. Toen ik 14 was ben ik als nieuweling beginnen koersen. Ik heb een grote passie voor wielrennen en mijn ambitie is om profwielrenner te worden.Mijn plannen zijn om naar Europa te gaan en volgend jaar in Ierland te koersen, met een optie van te koersen in het continent. Dit zou hopelijk enkele deuren openen die me zouden kunnen helpen mijn dromen na te streven om prof te worden.Ik geloof dat ik een goede allrounder ben met goede beklimmingen en een behoorlijke tijdrit. Ik ben een zeer gefocuste atleet, een goede teamspeler, een goede luisteraar en kan waarde toevoegen aan het team. Binnen 2 jaar in de wielersport ben ik gerangschikt als een van de beste jeugdwielrenners hier in de UAE. Ik ben ervan overtuigd dat ik een van de beste eliteklimmers hier in de UAE ben.Ik weeg 52 kg. Mijn vermogen van 20 minuten is 285 W. In een tijdsbestek van 2 jaar heb ik het volgende kunnen bereiken: 30 podiums met 18 overwinningen. De meeste van mijn overwinningen zijn afkomstig van solo-ontsnappingen. Ik houd het segment (KOM) in Jebel Jais (hoogste berg in de VAE) – 1:09:29 (23,6 km – 5,5% – 20,4 km / u)• Ik won het snelste parcoursrecord (KOM) in Jebel Hafeet in december 2019 tegen de beste elite-wielrenners in de UAE. Mijn beste tijdrit van 2 ronden in Nad Al Sheba (18,3 km) – 24:05 – (45,6 km / u) Ik geloof dat ik met het juiste team, de juiste coaches en de juiste mensen om me te begeleiden en te ondersteunen, me verder kan ontwikkelen en me zal helpen mijn droom te verwezenlijken. Ik geloof ook dat mijn passie, drive en motivatie me naar het hoogste niveau van de sport zullen brengen.Ik hoop dat je me in overweging neemt en me de kans geeft om mezelf te bewijzen en deel uit te maken van je team. Voor meer informatie kom in kontact met mijn coach Sean Mc Fadden seanmcfadden247@gmail.com) Bedankt om dit the lezen, de uwe in sport Lance Andrew